30.03.2015 12:17

JARNÍ KALENDÁŘ

Ve středu 8. dubna v 19:00 hod. si vás dovolím pozvat na sever – do KD v Šumperku. Na plakátech najdete VEČER SE SANDROU POGODOVOU. V Šumperku znají dobře jméno Pogodů. V polovině 90. let, když vyhořelo tamní divadlo, jsem nastudoval na přání ředitelství divadla náhradní zájezdový program. Půjčili nám jedno mírně rozladěné piáno a pár kostýmů a my jsme – s partou zcela oddaných a zapálených herců – nastudovali slavný kus pánů Suchého a Šlitra JONÁŠ A TINGLTANGL. Často jsme hráli i v malém divadélku v Domě kultury.

Tentokrát budeme vzpomínat na herecké kolegy s dcerou Sandrou na jevišti velkého sálu. Aby to mělo tu správnou atmosféru, nabídl nám ředitel Láďa Rybička, že mi vytáhnou, opráší a naleští (a snad i navoní) koncertní křídlo. Na takový nástroj jsem už hodně dlouho nehrál, ale slíbil jsem, že do kláves nebudu mlátit, jen se lehce dotýkat. Budeme sice na jevišti, ale publikum nebude v hledišti, ale s námi za zataženou oponou. Takže si budete moci na Sandru sáhnout. Samozřejmě, že k rodinnému tandemu přibereme našeho přítele – saxofonistu Mirka Švihálka. Co se tam bude dít, to bude i pro nás malým překvapením. Ale můžu vám slíbit, že kromě písní z legendárního Jonáše se ozvou divadelní šansony dvojice Dostál/Pogoda a písně V+W z Osvobozeného divadla.

V pátek 10. dubna večer budeme reprízovat (už počtvrté!) PIANOTHÉKU v Art Café na náměstí v Poličce. Máme to tam s kolegou Švihálkem moc rádi, je tam výtečné publikum. Hraji na místní „předválečný“ klavír, což má neopakovatelné kouzlo. Takže se můžete těšit na Kainarovy evegreeny, V+W a Semafor.

V pondělí 11. května se od 19:00 objevíme na pódiu koncertního sálu Městského klubu v Litovli (nám. Přemysla Otakara). Večer jsme nazvali VZPOMÍNKOVÁ PIANOTHÉKA K 110. VÝROČÍ NAROZENÍ PÁNŮ VOSKOVCE A WERICHA. Kromě písní Jaroslava Ježka budu také vzpomínat na Miroslava Horníčka, se kterým jsem strávil – samozřejmě u klavíru – víc než 12 let.

Sobota 16. května, 20:00 hod. Možná si Olomoučáci všimli, že od března je v ulici 8. května (místo bývalé prodejny hudebních nástrojů) otevřen nový bar s kavárnou, jež má originální název: JAK SE PATŘÍ. Majitel má zřejmě rád muziku, protože vkusně pojatému interiéru vévodí veliké klavírní křídlo. Domluvili jsme se, že uděláme PIANOTHÉKU na alkoholické téma, tj. blues a kousky, které napsali autoři v alkoholickém opojení. Je jich dlouhá řada, vydrží nám to nejmíň na dvě hodiny. Kdo má rád raději džus, obslouží ho samozřejmě též.

V pátek 22. května v 15:00 hod. jsme pozváni do Bruntálu. Tamní radnice pořídila pro místní znalce klavírní hry jeden obstarožní klavír. Bude umístěn na náměstí v podloubí radnice a premiéry slavnostního uvedení do provozu se zúčastním se svou PIANOTHÉKOU. Přijďte si zazpívat Klokočí, Motýla, Obnošenou vestu, Ezopa a brabence, Klobouk ve křoví či Pramínek vlasů. Ladit zas tak moc nemusíte, jde především o radost zazpívat si spolu kousky z doby, kdy písně ještě měly melodii.

Kavárna DE-JA-VU na Sokolské ulici v Olomouci nás vlídně přijala pod svá konejšivá křídla, a tak máme pro vás informaci, že ve čtvrtek 28. května 2015 se objevíme opět v jejích prostorách, tentokrát se VZPOMÍNKOVOU PIANOTHÉKOU k 110. výročí narození pánů Voskovce a Wericha. Máte-li rádi písně z Osvobozeného divadla (Klobouk ve křoví, Ezop a brabenec, Nebe na zemi, David a Goliáš, Život je jen náhoda, Civilizace, Šaty dělaj člověka etc.), není lepší možnost si je poslechnout. Samozřejmě, že nebude opomenuta ani vzpomínka na Miroslava Horníčka, který s Janem Werichem dlouhá léta spolupracoval.

V sobotu 30. května (19:00 hod.) se vypravím s kolegou Mirkem Švihálkem do Svitav. Tam už potřetí rozbalíme svoje fidlátka v Restauraci Pod hodinami (hned vedle stadiónu). Opět se těšíme se svou PIANOTHÉKOU na místní publikum, které zatím neváhalo zanotovat si s námi swingem nakažené melodie. To je dobré na pleť i vylepšení psychického stavu. Přijďte se tam vyléčit. Zvláště, když mají tak bohatý jídelní i vinný lístek.

—————

Zpět


Kontakt

Richard Pogoda

Telefon: 606 606 173